איך מוצאים את העבודות הראשונות בעיצוב פנים
התחלות הן תמיד קשות, לפעמים נראה שזה לא יצליח ולא משנה מה ואז מתחיל כדור שלג של רגשי נחיתות. ואז אחד מהשניים מתרחש:
- אנחנו אומרים לעצמנו שהשוק מוצף ומתנחמים בזה שלא רק לי קשה וככה זה.
- אנחנו מתחילים לחשוב שרק לנו לא הולך וכולם יותר טובים מאיתנו.
אלו כמובן שני כיוונים שלא יובילו אותנו לשום מקום. יש לזה שם: “רחמים עצמיים”. אז תפסיקו עם זה ועכשיו כיוון שמה שיהיה כתוב למטה לא יעזור לכם אם לא עברתם את השלב הזה.
זה הפוסט הראשון כאן באתר כיוון שהוא נוגע בנקודה הכי כואבת של כל מעצב ומעצבת בתחילת דרכם. החדשות הטובות הן שאתם מסוגלים להיות הטובים ביותר בתחום שלכם. כשאנחנו אומרים הטובים ביותר, הכוונה היא לא רק לאיכות העבודה שלכם אלא גם לדרך שבה הסביבה תופסת את מה שיש לכם להציע.
לפני שנגיע לחלק המעשי, זכרו את הדבר הבא טוב טוב. בנייה של החדש נובעת תמיד מהרס של הישן. תמיד, כל שינוי שתעשו יהיה כרוך במקרה הקל באי נוחות ובמקרה הקשה בתחושה שהעולם מתהפך. זכרו זאת, והכל יקבל פרופורציות נכונות יותר.
מתחילים…
הדבר הראשון והחשוב ביותר שאתם צריכים לעשות הוא למצוא את הנישה שלכם. במה אתם הולכים להיות המומחים שפונים אליהם כאשר צריכים שירות עיצוב מסוג מסוים? זה יכול להיות כל דבר שרק תעלו על דעתכם. תוכלו גם להמציא תחום חדש שאף אחד לא עושה.

זה יכול להיות חידוש חדרי אמבט בסגנון ייחודי לכם, השבחת דירה בתקציב נמוך לפני מכירה, עיצוב דוכני מזון, מבנים לשימור וכו’. אין לזה סוף וטוב שכך מאחר וזו הדרך להבליט את הייחודיות שלכם על פני שאר המעצבים. פתאום אתם לא בתחרות מול כולם כיוון שאתם הופכים להיות משהו אחר. ממש כמו שיש המון רופאים כלליים ומעט מומחים לתחומים נישתיים מאוד ברפואה.
כמו שבמקרה של בעיה בעיניים לא הייתם הולכים לרופא שאין לו שום התמחות שקשורה בעיניים כדי לפתור את הבעיה, כך גם הלקוחות הפוטנציאליים שלכם ילכו למעצב שייתפס בתור הכי מומחה לתחום אותו הם מחפשים, כזה פשוט.
לא רק זה, ברגע שאתם תופסים את הנישה שלכם הרבה יותר קל לשחזר את התהליך. אחוזי ההצלחה ושביעות הרצון מכם גבוהות יותר כיוון שאתם מתנסים ביותר אתגרים הנוגעים לנישה הספציפית הזאת. מכאן, הרבה יותר קל להעתיק תהליכים מסויימים ולפתור במהרה בעיות שכבר נתקלתם בהן בעבר.
עכשיו תעשו שידברו עליכם
המוח שלנו עובד כמו ארון גדול עם המון מגירות. אנחנו צריכים להגדיר אותו בראש שלנו וככל שהוא יותר מדוייק יותר קל לשלוף אותו בעת הצורך. כלומר, נניח שקוראים לך רונית והסביבה שלך יודעת שאת המומחית מספר אחת להשבחת דירות לפני מכירה. דמייני איך שיחה כזאת תיראה כאשר מישהי (נקרא לה דנה) שמכירה אותך פוגשת בלקוח פוטנציאלי (נניח ששמו רועי).
תרחיש א – את מומחית להשבחת דירות לפני מכירה
רועי: אני בדיוק חושב למכור את הדירה שלי בפלורנטין. נראה לי שזה זמן טוב למכור כי השוק בעלייה.
דנה: אני אוהבת את הדירה הזאת, דירה כיפית. תקשיב יש לי חברה שאתה חייב להכיר. היא משביחה דירות לפני מכירה ויודעת להעלות להן את הערך בכלום כסף. שמעתי על דירות שהיא העלתה להן את הערך אפילו ב-10%.
רועי: וואלה, נשמע מתאים לי בול. אשמח שתקשרי.
תרחיש ב’ – את “רק” מעצבת פנים
רועי: אני בדיוק חושב למכור את הדירה שלי בפלורנטין. נראה לי שזה זמן טוב למכור כי השוק בעלייה.
דנה: אני אוהבת את הדירה הזאת, דירה כיפית. תקשיב יש לי חברה, מעצבת פנים שאתה חייב להכיר. היא מעצבת ממש מוכשרת והיא יכולה לעשות את הדירה מעוצבת ככה שתראה טוב לפני שתמכור אותה.
רועי: וואלה, את חושבת שצריך שם עבודה? טוב זה יכול להתאים תקשרי ביננו.
אם הייתם רועי, ברור שהייתם בוחרים את המעצבת המומחית. דנה החברה ידעה להכניס את מה שרונית המעצבת עושה לתוך הקטגוריה המתאימה ולהציג אותה בצורה הטובה ביותר. כשאתם מומחים בנישה שלכם, מאוד ברור מה אתם עושים. גם כשאתם פונים באופן יזום ללקוחות ומציגים את המומחיות שלכם ולא רק את עצם היותכם מעצבים יהיה לכם הרבה יותר קל להציג את עצמכם.
אתם אומרים לעצמכם “אבל אין לי לקוח אחד אפילו”. נכון אבל תזכרו שכל המעצבים היו בסיטואציה הזאת לפניכם ויהיו בה אחריכם. את הלקוחות הראשונים מגייסים כמעט תמיד מהמעגל הראשון שלנו משפחה וחברים קרובים, דברו איתם ותראו לאן תצליחו להגיע. ספרו להם מה איזה סוג עבודות ולקוחות אתם מחפשים. ככה אתם יוצרים לכם שגרירים שמעריכים אתכם.
עושים לאמא ואבא? מצוין זה לקוח שאפשר להציג. אין אפשרות לעשות למעגל הראשון של משפחה וחברים? פנו לארגונים שישמחו לקבל את השירותים שלכם בהתנדבות. ככה גם תרגישו שעשיתם מעשה טוב ושלא ניצלו אתכם וגם יהיו לכם עבודות אמיתיות שתוכלו להציג.
יש לכם המלצות?
אם אתם אומרים כמה אתם טובים זה בסדר אבל זה לא יעשה רושם על אף אחד. כשאנשים אחרים יראו כמה ממליצים ואוהבים אתכם זה כבר סיפור אחר. הנה הדבר מעניין בנוגע להמלצות. ככל שהאדם שקורא אותן יראה בהן את עצמו וככל שההמלצה תהיה על גבי פלטפורמה שהסיכוי שתהיה מזוייפת הוא נמוך ככה הסיכוי שהיא תהיה יעילה גובר.

למשל, נניח שיש לכם עמוד נחיתה ואתם מעתיקים לשם את ההמלצות שקיבלתם במייל או בוואצאפ. אף אחד לא יודע מה רמת האמינות של זה. בנוסף, אם פניתם ללקוח וביקשתם שיכתוב המלצה, זה מה שהוא יעשה ולא בטוח שהיא תהיה כזאת מוצלחת.
לכן, כאשר אתם מבקשים המלצה, ותקפידו לעשות את זה עם כל לקוח מרוצה שלכם. הקפידו על שלושה דברים חשובים:
- הקפידו שהיא תהיה על גבי פלטפורמה אמינה ומוכרת לקהל היעד שלכם. למשל בגוגל ששם לא ניתן לזייף את המשתמשים ואפשר גם להשאיר ביקורות שליליות, יש גם את אזור הביקורות בפייסבוק ועוד כמובן, אבל אלו הפולטפורמות הכי מוכרות בארץ.
- שילחו נוסח שמדריך איך אתם רוצים שההמלצה תושאר. וודאו שהממליץ שלכם מקבל את זה בצורה הכי מונגשת שיכולה להיות. זה יעזור לקבל המלצות איכותיות ומושקעות יותר.
- הקפידו שהבקשה ששלחתם תיראה ותרגיש אישית.
דוגמה לבקשת המלצה:
היי מיקה,
רציתי שתדעי שהיה לי ממש כיף לעשות את הפרויקט. אפילו שהיה אינטנסיבי וקצת לחוץ לפעמים אני מרוצה מאוד מהתוצאה. יצא מיוחד מאוד ולחלוטין יכנס לקטלוג שלי, אשלח את הצלם שלי אם זה בסדר מבחינתך.
בנוסף, רציתי לשאול אם תוכלי לכתוב עליי המלצה. כמו שראית, אני נותנת את כולי ויותר בעבודה אבל כדי להגיע ללקוחות נוספים אני צריכה שעוד אנשים ידעו מזה. במידה וזה בסדר אשמח אם תוכלי לציין בהמלצה באיזו עיר הפרויקט, לדבר על ההרגשה שלך לאורך התהליך ולהוסיף תמונות.
ככה משאירים את ההמלצה:
- תוודאי שאת מחוברת לחשבון הגוגל שלך.
- כנסי לקישור הזה ותכתבי את ההמלצה: www.your_buisness_in_google_buidness.co.il
כמובן, בלי לחץ. רק מה שמרגיש שנכון ומתאים.
תודה רבה,
רונית
אשמח לקבל את המשך הכתבה. אני רשומה ולא מצליחה להיכנס או למצוא את הכתבה!
היי עדי,
מתנצלים על אי הנוחות.
בדקת שאת מחוברת לאתר? לחצת על אישור החשבון שנשלח לך למייל?
גם לי לא נותן להמשיך לכתבה 😔
למרות שאישרתי במייל …מוזר
את נכנסת מאותו דפדפן?